مجوز تاسیس دانشگاه بوعلی سینا در سال 1352 صادر گردید و با پذیرش 200 دانشجو در مقاطع مختلف در سال 1355 فعالیت آموزشی خود را آغاز نمود. دانشگاه در فضایی حدود ۲۵۰ هزار متر مربع در سایت اصلی و در مساحتی قریب به ۲۰۵ هکتار بنا شده است. در این دانشگاه نسبت اساتید به دانشجویان یک به 22 است. دانشگاه هم چنین در حال حاضر میزبان دانشجوبان خارجی و زبان آموزان غیرایرانی علاقه مند به فراگیری زبان فارسی از کشور های مختلف می باشد که امید آن می رود، در آیندۀ نه چندان دور شمار این دانشجویان و زبان آموزان در این دانشگاه بیشتر شود.
دانشگاه بوعلی سینا از طریق کنکور سراسری سالانه حدود 5000 دانشجو در مقاطع مختلف در 310 رشته تحصیلی پذیرش می نماید. علاوه بر این پذیرش دانشجویان استعداد درخشان بدون آزمون در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا صورت می گیرد. از سال ... در دوره های پسادکترا نیز پذیرش پژوهشگرصورت می گیرد. در راستای فعالیت های بین المللی دانشگاه، در حال حاضر تعدادی دانشجوی خارجی از کشورهای مختلف جهان در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. همچنین مرکز آموزش زبان فارسی در جهت توسعه زبان فارسی جذب زبان آموز از سایر کشورها دارد.
دانشگاه با ایجاد زیرساخت های علمی از جمله توسعه آزمایشگاه های تحقیقاتی، فراهم نمودن دسترسی به کتابخانه ها، پایگاه های الکترونیکی و سایر منابع علمی، ایجاد ارتباط مستمر با سایر مراکز علمی و پژوهشی و برگزارهای رویدادهای علمی و فناورانه اهتمام در توسعه پژوهش و کاربردی کردن آن دارد. این دانشگاه در علم شیمی و هم چنین میزان ارجاعات به مقالات اعضای هیأت علمی دانشگاه در کشور و جهان برند و شاخص محسوب می شود. هم چنین دانشگاه بوعلی سینا را می توان جزء یک درصد دانشگاه های مؤثر جهان نام برد. ثبت چندین مورد اختراع در حوزه مهندسی و کسب جوایز متعدد بنیاد ملی نخبگان نشان از تلاش پژوهشگران این دانشگاه است. در راستای حرکت به سوی دانشگاه کارآفرین مرکز رشد وابسته به دانشگاه که هم اکنون با ۲۵ شرکت فعال در حوزه های مختلف پیشرفت خوبی در زمینۀ جذب دانشجویان و نخبگان صاحب طرح و ایده های فناورانه داشته است.
تلاش گردیده است تا دانشگاه محیط مناسبی برای زندگی دانشجویی و همچنین فعالیت کارکنان و اساتید باشد. ارائه خدمات مناسب اسکان، تغذیه و بهداشت؛ توسعه و نگهداری امکانات تفریحی و ورزشی، برنامه ریزی و اجرای رویدادهای فرهنگی، ورزشی و اجتماعی در جهت آماده سازی محیط برای فعالیت آموزشی و پژوهشی دانشجویان است. مهمانسرا، خانه های مسکونی و مجتمع های تفریحی مخصوص کارکنان و مهمانان در کنار فضاهای فرهنگی و ورزشی برای فعالیت این افراد و خانواده های آنها جزء امکانات این دانشگاه می باشد.
دانشگاه حامی فعالیت های فوق برنامه افراد در دانشگاه است. کمک به برنامه ریزی و اجرای رویدادهای علمی دانشجویی، بسترسازی برای فعالیت مناسب انجمن ها و تشکل ها و کانون ها و حمایت و هدایت فعایت های داوطلبانانه دانشجویان از جمله فعالیت های دانشگاه در این حوزه است. همچنین امکان فعالیت های فرهنگی و مذهبی برای کارکنان دانشگاه فراهم گشته در در حال حاضر در قالب تشکل ها و کانون ها فعال هستند. فعالیت های خیرخواهانه و بدون انتفاع برای توسعه محیط های آموزشی، پژوهشی و رفاهی دانشگاه مورد استقبال دانشگاه بوده و از آن حمایت می نماید.
دانشگاه بوعلی سینا داری 14 دانشکده در قالب یک پردیس اصلی و پنج پردیس اقماری است. از این میان، 9 دانشکده در پردیس اصلی دانشگاه قرار دارند. پنج دانشکده دیگر نیز در پردیس های اقماری شهرهای بهار، تویسرکان، رزن و کبودرآهنگ واقع شده اند که متناسب با پتانسیل هر شهرستان به جذب و آموزش دانشجو در رشته های متنوع مشغول هستند.
نقشه تصویری دانشگاه
نقشه گوگل دانشگاه
نقشه تصویری همدان